Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Pizza si paste: Paste ( 51 retete )

Cele mai rapide paste (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3506)
Eu fac cele mai rapide spaghete.
Tai ceafa bucatele, o prajesc putin, pun ciupercile si sos-ul si le fierb 20min.Intre timp fierb pastele, bineinteles. Pun pastele pe farfurie, torn sos-ul, rad cascaval si... gata.
Budinca de paste cu telemea (...mai departe) 10   (Voturi: 1)  (Vizualizari: 3457)
Se face un sos din telemeaua rasa, oua (batute ca pentru omleta), lapte, smantana, ciupercile prajite putin.Dupa gust se adauga piper si sare daca mai e nevoie (eu las telemeaua la desarat). Se fierb pastele, se spala sub jet de apa rece, se amesteca cu sosul, se rastoarna intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu pesmet si se da la cuptor pana prinde o crusta aurie.Pofta buna!
Paste cu ficatei (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2957)
Se pune la fiert apa cu sare dupa care se adauga pastele si se lasa sa fiarba cca. 10 min. Ficateii se prajesc in ulei.
Pastele se pun intr-un castron, se adauga cascavalul ras un pic de ulei si se amesteca. Deasupra se pun ficateii taiati in bucati potrivite si se presara marar.
Paste cu sos Ragu (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3920)
Pune in tigaie cam 3 linguri de ulei de pasline, curata usturoiul
si strusestel apasind cu mina pe el si punel in ulei, cind incepe
sa se friga, nu il arde, pune imediat rosiile frulate, pune sare,
piper, si o jumatate de lingurita de zahar, laso sa fiarba cam 15-20 de minute, daca se ingroasa pune putina apa calda de la oala ce ai puso intre timp pe foc ca sa fierbi spaghete. Atenzie nu pune sare in apa, sarea in apa o pui 1 minut inainte de a baga spaghettele la fiert. Cam cind este gata sosul, calculeaza ca spaghetele se coc in cam 7-8 minute depinde de masura spaghettelor(eu folosesc n°3). Le scoti in strecuratoare.
Inainte de a opri focul la sos rupe cu mina 6-7 foi de busuioc si
ameste sosul, ial imediat de pe foc ca daca continua coacerea nu se simte parfumul busuioculi. Abia strecurate spaghettele punele
un sos si amesteca sint gata de servit.
Paste cu sos de frisca si ciuperci (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4735)
Se topeste untul intr-un vas se adauga usturoi, ciuperci si se fierbe pina se evapora apa pe care o lasa ciupercile. Se adauga frisca, sare, piper, nucsoara se fierbe pina cind sosul este legat. Sosul se toarna peste paste
Pasticio (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2761)
Ai nevoie insa de un fel de macaroane lungi ca spaghetele, insa mai groase si goale pe dinauntru. Cred ca le gasesti in Germania.
Asadar:
-carne tocata de orice (eu folosesc de pui), rumenita in ulei in care ai prajit ceapa taiata marunt si usturoi pisat. Asezonezi cu oregano, sare, piper, si o lasi pe foc pana scade un pic zeama.
-fierbi macaroanele al dente si le pui la stors
-faci un sos bechamel astfel: 1 l lapte se fierbe cu 4 linguri faina si un pic de sare pana se ingroasa. Ai grija sa mesteci continuu. Se ia de pe foc si se adauga 3 oua intregi frecand vartos.

Se cladeste pasticio intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei sau unt astfel: un rand de macaroane insirate daca poti paralel si in lung, sa arate bine cand tai, apoi besamel (peste care unii pudreaza un pic de scortisoara, e f. bun si asa), un strat de carne. Termini cu macaroane, besamel si presari parmezan deaupra. Se da la cuptor pana se rumeneste.
Lasagna (...mai departe) 9   (Voturi: 1)  (Vizualizari: 5398)
In putin ulei se rumeneste ceapa si usturoiul, se adauga carnea pana si se albeste, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul si vinul si se lasa la foc mic 30 de minute. Apoi se adauga branza, menta si busuiocul si se ia de pe foc, adaugand cateva linguri de sos béchamel.
Separat, intr-o oala mare se pune apa, sare si un pic de ulei iar cand fierbe se pun foile de lasagna cate 3-4 odata pentru 4 minute, pana se inmoaie. Le transferati in strecuratoare si claditi lasagna astfel: intr-un vas termorezistent de preferinta dreptunghiular uns cu ulei, un strat de lasagna (aveti grija ca foile sa nu se suprapuna), un rand de carne si un rand de béchamel, apoi iar lasagna, carne si béchamel pana se termina materialul. Aveti grija sa terminati cu un strat de lasagna si apoi béchamel pe care ati presarat parmesan sau branza halloumi.
Bagati la cuptor la 180 de grade pentry 30 de minute, cand se rumeneste.

Sosul béchamel:
Topiti untul intr-o cratita. Inlaturati de pe foc si puneti faina, amestecant intruna. Puneti vasul pe foc si adaugati treptata laptele. Amestecati continuu pana se ingroasa sosul.
Fettucine Alfredo (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2190)
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Intre timp se face sosul din unt si smantana la foc moale, pana da un clocot.(Eu mai pun si putin usturoi maruntit, e mai gustos) Se adauga restul ingredientelor, se mai tine putin la foc sa mai dea doua clocote. Se serveste cald impreuna cu pastele si putina branza presarata peste.

Optional se pot adauga in sos:
-branza Romano
-oregano, cimbru(basil)
-ciuperci
-bucatele de pui leftover
-branza Mozzarella deasupra
Lasagna (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1544)
Se pune laptele la fiert cu faina si untul si se mesteca continuu pana se face un sos nici gros, nici subtire.

Se toaca pieptul de pui , se condimenteaza (piper, oregano, sare)si se pune in tigaie fara ulei la calit cu sosul de rosii.

Se aseaza in tava patrata:
sos
paste lasagna
carnita
cascaval
sos
samd trebuie sa se termine cu paste peste care se mai pune putin cascaval

Se pune la cuptor si se tin cam 1/2 ora. Se verifica cu furculita daca s-au inmuiat pastele.
Lasagna (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1431)
Trebuie sa vezi daca foile de aluat sunt pe jumatate fierte. Daca da, procedezi cum scrie in reteta urmãtoare. Daca nu, trebuie sa le fierbi, probabil scrie pe pachet cat si cum). Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.
Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca foile de aluat absorb mult lichid.
Se unge o forma cu unt. Se pun: sos bechamel, placi de lasagna, sos bechamel plus sos de carne. Se repeta. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 0 C circa 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 3 din 6

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput